Mer från Finland

Alliansfrihet.se berättar att det i Finland har kommit ut en antologi om landets säkerhetspolitik med titeln Vakaus Vaakalaudalla. Ajatuksia turvallisuuspolitiikkamme suunnasta (Stabiliteten i vågskålen. Tankar om vår säkerhetspolitiks riktning), med Timo Hakkarainen som redaktör.1 Kanske något liknande ”Bevara alliansfriheten” i Sverige från 2014.

Liksom i Sverige är författarna till stor del officerare och högre tjänstemän.

De återger en uppsats av överste Pekka Visuri. Tonen är lugn och saklig. Ja, Ryssland har rustat upp men Ryssland sträcker sig å andra sidan över ett gigantiskt område över två världsdelar. Lägg därtill att upprustningen skedde från en mycket låg nivå.

1Rysslands rustningar och Finland” på sajten alliansfrihet.se 16 oktober 2017

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *