Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stoppa AURORA 17

9 september, 2017 @ 13:00 - 15:00

Vi kommer att protestera mot försvarsmaktsövningen AURORA 17! En stor militärmanöver med cirka 19 000 soldater som hålls i september 2017.

Vi protesterar inte mot att försvarsmakten övar för att kunna försvara Sverige. Det är vad den finns till för (så länge det inte stör miljön eller övriga samhället). Problemet är att den här gången vill försvaret också öva sig i att tillämpa värdlandsavtalet med NATO (som ingåtts mellan Sverige och NATO och antogs trots protester förra året).

På pappret är NATO inte involverad i övningen. I praktiken har en rad NATO-länder (och Finland) inviteras att delta med trupper. ÖB har uttryckligen förklarat att det handlar om att provköra värdlandsavtalet.

Värdlandsavtalets ”värdland” är Sverige. ”Gästen” är NATO. Tanken med värdlandsavtalet är att göra det smidigare för NATO att vara ”gäst” i Sverige.

Vi i föreningen Nej till NATO protesterade då. Sverige SKA INTE gå djupare och djupare in i NATO-samverkan. Vi fortsätter att protestera.

Tanken med AURORA 17-manövern är att den bland annat ska utgöra ett test av värdlandsavtalet… och ytterligare ett steg mot ett allt djupare svenskt NATO-samarbete. Och som sagt: Vi i Nej till NATO tänker protestera mot det.

Kom med och gör detsamma!

Tid: 9 september, kl 1300
Plats: Sergels torg
Talare: Ann-Margarethe Livh, borgarråd i Sthlm, Jannis Konstantis Klubb 111 SEKO, Lars Drake Nej till NATO.

Detaljer

Datum:
9 september, 2017
Tid:
13:00 - 15:00

Plats

Sergels torg
Stockholm, Sverige + Google Map