Ska främmande militära makter öva i bl a Norrbotten, Göteborgs skärgård och över Vättern?

ingela-martenssonEn större övning, Aurora 17, planeras att äga rum under september i år. Då kommer värdlandsavtalet för samverkan med NATO för första gången att tillämpas i stor skala. Är det rätt väg att gå?

Regelbundna samtal måste föras mellan länder och speciellt runt Östersjön – det gör Finland och Ryssland redan idag. Visumfrihet bör också gradvis etableras. Program för ungdomskontakter mellan länderna måste utvecklas.

 

Talare: Lilian Mikelsson, styrelsemedlem i Same Atnam och renägare, Ingela Mårtensson, Kvinnor för fred och fd riksdagsledamot, ordf Lisa Lennartsson och styrelseledamot Rune Olsson, Aktion Rädda Vättern, Pelle Sunvisson, ordf i FIB-Kulturfront
Moderator: Gunnar Lassinantti, ABF
Tid: lördag, 25 februari, kl 10:00-14:00.
Plats: Beskowsalen, ABF huset, Sveavägen 41, Stockholm.
 Arrangerad av ABF Stockholm, Nej till NATO, Kvinnor för fred (KFF) Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen i Stockholm och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, Stockholmskretsen