Upprop

NEJ TILL SVENSKT NATO-MEDLEMSKAP OCH VÄRDLANDSAVTALET

NEJ TILL NATO-BASER OCH NATO:s KRIGSÖVNINGAR I SVERIGE

Efter antagandet av värdlandsavtalet med NATO i maj 2016 har den svenska regeringen fortsatt sitt närmande till militäralliansen NATO. Nya hemliga avtal har ingåtts och Sverige har deltagit i alltmer omfattande krigsövningar tillsammans med NATO. Dessa övningar omfattar stora delar av Sverige och innebär stor påverkan på miljön.

Värdlandsavtalet innebär ett accepterande av NATO:s militära doktrin där användning av kärnvapen ingår som en viktig del. Risk föreligger att NATO-baser upprättas i Sverige, där kärnvapen kan stationeras, och från vilka NATO kan anfalla tredje land. Om Sverige blir medlem i NATO kan vi bli skyldiga att ställa upp som stöd för NATO-ledd militär verksamhet i annat land.

Denna politik innebär ökade spänningar i vårt område och ökar risken för krig.

NAMN ORT

 

Riksföreningen Nej till NATO, partipolitiskt och religiöst obunden

UPPROP

NO TO SWEDISH MEMBERSHIP IN NATO!
NO TO THE HOST NATION SUPPORT AGREEMENT!

NO TO NATO’S BASES AND WAR EXERCISES IN SWEDEN!

After the acceptance of the Host Nation Support Agreement with NATO in May of 2016, the Swedish government has continued to move towards the military alliance NATO. New secretive agreements have been made and Sweden actively participated in increasingly widespread war exercises with NATO. These exercises are held in large parts of the country which means it will have a serious impact on the environment.

The Host Nation Support Agreement implies an acceptance of NATO’s military doctrine where the use of nuclear weapons is an important part. There is a high risk of NATO Bases being built in Sweden where nuclear weapons can be stationed and by so doing puts pressure on Sweden to attack a third country. This will in itself increase tensions with neighboring countries if we were to accept NATO-lead operations. These policies will lead us down the path to war!

NAME ADDRESS

Riksföreningen Nej till NATO, partipolitiskt och religiöst obunden

 

UPPROP

لا لحلف الناتو نداء من منظمة لا لحلف الناتوفي عموم السويد

لا لانضمام السويد لحلف الناتو ولا لاتفاقية استضافة قوات الناتو على الاراضي السويدية

لا لاقامة قواعد عسكرية للناتو ولا لمناورات قوات الناتو على الاراضي السويدية

بعد قبول اتفاقية استضافة قوات الناتو على الاراضي السويدية في شهر آيار/ مايو من سنة 2016 إستمرت الحكومة السويدية بالتقارب من حلف الناتو العسكري ودخلت السويد في اتفاقيات جديدة وسريّة مع الناتو وزيادة على ذلك تشترك السويد في مناورات حربيّة واسعة مع الحلف المذكور منها المناورات المشتركة على قسم واسع من الاراضي السويدية من بعض نتائجه الضرر الذي يلحق البيئة . ان القبول

باتفاقية استصافة قوات الناتو على الاراضي السويدية يعني القبول بعقيدة واسس حلف الناتو التي منها قبول استعال الاسلحة النووية. ان الخطر الاتي هو من ان تُقام قواعد عسكرية للناتو على الاراضي السويدية ترتكز عليها الاسلحة النووية ومنها تنطلق الهجمات الحربية على دولة ثالثة. اذا قبلت السويد الانضمام في عضوية الناتو فذلك يعني الالتزام والاجبار على دعم السويد الحربية التي يشنها الناتو على دولة او دول اخرى. ان هذه السياسة تًزيد من التصعيد والتوتر ومخاطر قيام حرب.

المنطقة     اسم الموقّع

Riksföreningen Nej till NATO, partipolitiskt och religiöst obunden

UPPROP

کمپین نه به ناتو

نه به عضویت و عقد قرارداد همکاری میزبان با ناتو

نه به استقرار پایگاههای نظامی ناتو در سوئد

نه به شرکت در مانورهای نظامی ناتو

پس از تصویب قرارداد همکاری دولت سوئد در چارچوب همکاری کشورهای میزبان با ناتو، دولت سوئد سیاستهای خود را در جهت نزدیکی هرچه بیشتر با این پیمان نطامی را، ادامه داده است.

انعقاد توافق نامه های مخفی جدید و همچنین شرکت در مانورهای نظامی ناتو در منطقه را، میتوان بخشی از این سیاست دانست. انجام این مانورهای نظامی، تاثیرات مخرب و منفی بر محیط زیست کشورهای اسکاندیناوی داشته و خواهد داشت.

پذیرش و تصویب قرارداد همکاری تحت عنوان کشور میزبان، بدان معنی است که دکترین نظامی ناتو که استفاده از سلاحهای مرگبار هسته ای نیز بخشی از آن است، مورد تایید سوئد نیز می باشد.

استقرار پایگاه نظامی ناتو در سوئد، که در آن امکان استفاده از سلاح هسته ای برای حمله به کشور ثالث نیز وجود دارد، بسیار خطرناک خواهد بود. عضویت در ناتو یعنی حمایت دولت سوئد از اجرای عملیات نظامی تحت رهبری ناتو در کشورهای دیگر. ادامه این سیاست یعنی افزایش تنش و تشنج در منطقه.

NAME ADDRESS

Riksföreningen Nej till NATO, partipolitiskt och religiöst obunden