Peter Hultqvist sitter kvar

Peter Hultqvist sitter kvar som försvarsminister.

Tre ministrar var i skottgluggen för att fällas genom misstroendevotum. Två får gå. Statsminister Lövén meddelar att han kommer att hålla fast vid vid sin försvarsminister. Hultqvist själv framhöll sina insatser när det gäller att bygga ”internationellt samarbete med länder och organisationer”. (Läs: integration av Sverige i NATO.)

Det gäller med andra ord att slå vakt om NATO integrationen. Statsminister Lövén är glasklar på den punkten ”vi behöver kontinuitet i det här arbetet.”

Hultqvist framhålls som en klippa. Man skulle kunna invända att svensk säkerhetspolitik under honom snarast har varit virrig, osammanhängande och snarast utsätter Sverige för nya och större risker genom att Sverige ger förvirrade signaler till omvärlden. Ibland skall Sverige gå med i NATO. Ibland inte men däremot samarbeta så nära NATO att omvärlden måste betrakta oss som de facto medlem.

Det som kallas för ”internationella samarbeten” betyder i praktiken NATO samverkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *